Проф. Кантарджиев пред Dir.bg: Д-р Кацаров ме пенсионира, продължавайте без мен

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев е пенсиониран, научи Dir.bg.

“Д-р Кацаров ме пенсионира, продължавайте без мен”, потвърди проф. Кантарджиев в съобщение до наш редактор, но към този момент не дава подробности как и кога се е случило пенсионирането му, нито дали е имал разговор с министър Стойчо Кацаров или е научил новината по друг начин.

От Министерството на здравеопазването също потвърдиха след наше запитване, но отказаха подробности тяхна ли е била инициативата за пенсионирането на едно от главните действащи лица в Националния оперативен щаб само дни след стартиралата проверка срещу щаба.

Проф. Кантарджиев е пенсиониран, ще подготвим прессъобщение. На неговия пост ще бъде проф. Ива Христова, лаконични бяха от ведомството на служебния министър Стойчо Кацаров пред Dir.bg. K

Проф. Кантарджиев е едно от главните действащи лица в Националния оперативен щаб (НОЩ), а информацията, че ще бъде пенсиониран върви от няколко дни сред здравната администрацията.

В същото време служебният кабинет ще направи проверка на работата на Националния оперативен щаб за последната година и половина, стана ясно през последните дни.

Преди дни пред ТВ “Европа” Кантарджиев беше категоричен, че не се притеснява от нея:

“По-образованата част от народа вижда какво щеше да стане с нашата здравна система, ако миналата година април месец имахме по 5000 души болни на ден. Щеше да колабира и народът щеше да си каже: “Абе, тия защо ги оставихме 20 години да си правят каквото си искат с нашето здраве – търговски дружества и какви не други неща”. Разговорът щеше да е много по-интересен и за жалост щеше да е за сметка на няколко десетки хиляди умрели”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар