Проф. Кантарджиев тази сутрин: Положението е бедствено!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тази сутрин специален гост в сутрешния блок на бТВ бе проф.Тодор Кантарджиев , бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Ето как коментира той ситуацията с коронавирус-пандемията у нас към момента:

„Положението е бедствено,  никога не сме имали 112 хиляди активни случай. Второ, никога не сме имали толкова много случай на седмична база.

Столицата никога не е била с 1300 на дневна база“.

„Последната седмица имаме едно хубаво време, дай боже тази тенденцията да се запази и случаите да намалеят. Следващите дни очакваме увеличени на броят на смъртните случаи. Те се забавят 2-3 седмици след пика“, добави той.

„В София в двете военни болници имат над 100 случаи които са в интензивните К-19 отделения. Другите големи болници са с около 30 души на интензивно лечение. Трябва да се подготвим, че ще имаме увеличение на смъртните случаи“.

„Аз не съм привърженик на локдаун, 2020-та година не допуснахме камионите с умрели както бяха в Италия. Когато нямаше ваксини, едно предприятие не беше затворено в България“.

„По-добре антигенните тестове на децата да се правят вкъщи, вместо в училищата. Аз като немски възпитаник приемам немския опит. Ако родителите бъдат обучени, няма да имат проблеми. Детето не трябва да е яло, да е пило или да е дъвкало дъвка преди да се направи теста“, предупреди професорът.

„Винаги има пробив във ваксините. От 1000 ваксинирани 50-60 могат да се заразят. Но те ще отделят в много по-малко количество вируси. Няма такова нещо, че всички ваксинирани заразяват. Ще прекарат много по-леко, отколкото ако не са ваксинирани“.

„Специално при коронавируса, за разлика от другите есенни вируси, където децата заразяват бабите и дядовците, тук е обратното. Възрастните заразяват децата. Ваксинираните учители в София са над 40 процента. Ако Кацаров простичко беше казал още лятото, че ще има зелени сертификати, щеше да е друго“.

Проф. Кантарджиев призова министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров да се взимат проби от всеки който влезне в болница и е ваксиниран, за наличие на антитела. Според него, по-този начин, ще могат да се засичат гражданите които злоупотребяват с фалшиви зелени сертификати.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар