Проф. Константинов: Безмислица е да се иска вкарване на Украйна в НАТО в момента – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Машините намалиха с 500 000-600 000 души броя на гласувалите. Три пъти спадат – през миналите юли и ноември и сега през октомври. Преди тях гласувалите бяха 3,3 млн. БСП загуби 100-150 000 гласа.

„Числото 6,5 млн. е на хората, които живеят на територията на България, това число се знаеше. Има и много български граждани извън страната. Това е гражданин с български документи са самоличност. Около 8,2 българи по целия свят. Избирателните списъци съдържат повече имена от реално живеещите, тъй като те имат постоянен адрес у нас. 1,4 млн. са мъртвите души, те се увеличиха, защото населението намаля“, смята той. По думите му действителните гласове за партиите над бариерата от 4% са 2,5 млн. „Като разделите това число на 240, то един мандат средно е 9500 гласа.  В Кърджали например депутат от „Български възход“ влиза точно с толкова, но те са получени само там, защото партията е малка и никъде не набира достатъчно гласове за един мандат. Избирателната система е двойно пропорционална – на национално и на регионално ниво. При втория случай може с по-малко гласове да се вземат мандати. Разпределението по райони се обявява когато се преброят всички мандати“, обясни той.


Според него Видин заслужава 3 мандата, но е получил 4, „за да не се обидят хората“. „Това е направено нарочно. Това не е несправедливост, в САЩ също има такава практика. На национално ниво това няма значение. След преброяването Видин слиза на 3 мандата, София има 42, а трябва да има 47“, посочи математикът. И категорично допълни, че България има нужда от редовно правителство, а шансовете за него се увеличават. Отказалите да участват счита, че ще бъдат дискредитирани. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар