Проф. Минеков: БНТ не е партийна кабеларка

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ще спра предприятията, които носят загуби, заяви служебният министър на културата проф. Велислав Минеков пред Нова тв.

„За съжаление, съм тъжен наследник на Министерството на културата. Определението „мисирки“ към журналистите е отвратително“, заяви Минеков. По думите му БНТ не е партийна кабеларка.

Според него в националната телевизия не трябва да се допуска такова прекъсване на програмата, за да се излъчват пресконференции на политически партии.

„В Министерството на културата е имало множество от хора, които са били принудени и оставени да не вършат нищо. Само от сценични изкуства загубите са близо 20 млн. лв. за тази година. При този нещастен бюджет на Министерството това е ужасяваща цифра. Години наред загуби са сервирани пред мен в Министерството на културата. Решението е чудовищно – да спра предприятията, които носят загуба“, обяви проф. Минеков, но отказа да даде повече конкретика.

„Да си представим, че става дума за театър, опера, какво да направя, дайте ми съвет. Представете си, че ваш близък е вманиачен и играе хазарт и загубите стават все по-големи, вие какво ще направите? Това някак са законни загуби, законно унищожение. За разлика от всички предишни министри, ще давам всяка седмица пресконференции и ще се отчитам. Ще трябва да е в края на седмицата, за да има нещо, което се е случило. Ще давам отчет какво се върши. В никакъв случай да не прекъсвате предавания и да излъчвате моята пресконференция“, каза още проф. Велислав Минеков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар