Проф. Минеков викна директорите на театрите. Пита ги за “необяснимите дългове”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Директорите на българските театри ще обяснят на служебния културен министър проф. Велислав Минеков за натрупаните необясними дългове, които са били опрощавани от държавата. Минеков съобщи, че е поискал работна група да разгледа какво се е случвало в театрите от 2015 г. досега.

Новината потвърдиха пред ФрогНюз и от пресцентъра на институцията.

 

Завесата за огромната корупция в Министерството на културата бе повдигната още в първите дни от встъпването на проф. Минеков в длъжност. До институцията са постъпили и редица сигнали, които обстойно ще бъдат прегледани. Преди дни културният министър заключи, че финансовата трагедия във ведомството е “пълна”.

 

“Мога да ви дам и пример с центъра на София, където един театър върви прекрасно, а на 1 км от него друг губи редовно. Искам да знам каква е причината”, коментира Минеков от Пловдив.

 

Реакциите срещу действията на служебното правителство във всички държавни сфери не липсват. Вчера актьорът и бивш депутат от ГЕРБ Евгени Будинов обвини културното министерство в “геноцид в театрите” за двата месеца на своето управление. Христо Мутафчиев пък определи Минеков като “безпомощен като министър” и загатна, че се готви подписка за оставката му. Причината – председателят на Съюза на артистите отказва да повярва, че е възможно да се стигне до затваряне на театри заради натрупани загуби.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар