Проф. Минеков захапа водещата на Нова ТВ: Как се почувствахте, когато премиерът Борисов ви нарече „мисирки“?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
„Вие как се почувствахте, когато премиерът Борисов ви нарече „мисирки“? С този въпрос служебният министър на културата проф. Велислав Минеков посече водещата на сутрешния блок на Нова телевизия още в началото на интервюто си. „Поканила съм ви, за да задавам аз въпросите. Няма да ви отговоря“, смути се тя. „Жалко! Значи сте се почувствали добре. Това е ужасяващо“, коментира професорът.

Поводът за въпроса му е разговор с италиански журналист по време на посещението си в Италия. Той разказа как вчера е разменил няколко думи с въпросния журналист. „При подобно изказване там, всички журналисти са отказали да се докосват до тази персона – управляващия премиер. Не само това – те са се оказали наистина четвърта сила – този премиер повече никога не се е появил по телевизиите и месец по-късно той е напуснал властта. Бил е осъден. Много хубава история“, отчете той. От своя страна водещата настоя да продължат по темата за културата, а той отсече: „Разбира се, стига да не ме прекъснете заради брифинг на Борисов!“

 

„Случилото се в Министерството на културата през годините е ужасяващо. За съжаление, съм тъжен наследник на това, което се е случвало. Едно наистина повече от странно управление, не толкова неочаквано. Протестирал съм срещу тези действия далеч повече от десет години. Уви, не бях чут“, коментира проф. Велислав Минеков.

 

„Само за тази година от сценични изкуства загубите са 20 млн. лева. Решението на тази ситуация било „чудовищно” – да се спрат предприятията, които носят загуба. При този нещастен бюджет на Министерството на културата това е ужасяваща цифра. Има и други загуби от няколко предприятия. Когато ги събера, те минават 100 млн.”, посочи още той.

 

„Да си представим, че става дума за театър, опера, какво да направя, дайте ми съвет. Представете си, че ваш близък е вманиачен и играе хазарт и загубите стават все по-големи, вие какво ще направите? Това някак са законни загуби, законно унищожение“, коментира още Минеков.

 

Министърът обясни, че ще дава отчет за дейността си в културното ведомство всяка седмица на пресконференция. „За разлика от всички предишни министри, ще давам всяка седмица пресконференции и ще се отчитам. Ще трябва да е в края на седмицата, за да има нещо, което се е случило. Ще давам отчет какво се върши. В никакъв случай да не прекъсвате предавания и да излъчвате моята пресконференция“, пошегува се той.

 

Въпреки всичко, проф. Минеков остава оптимист за бъдещето на България след предсрочния парламентарен.

 

„Няма да стане лесно, защото това, което претърпяхме през последните 10-12 години, е ужасяващо. Последствията са като след война, като след чума. Лечението ще продължи. Агонията на бившите управляващи – също. Но имаме шанс да направим нормална държава”, завърши той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар