Проф. Минеков: Когато правите поклон пред Борисов, ставате част от чекмеджето

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Когато правите поклон пред Борисов, вие ставате част от Барселонската афера, прегръщате се с Мата Хари Барселонска и Мата Хари Боянска и ставате част от чекмеджетата.

Това каза министърът на културата професор Вилислав Минеков в интервю за предаването на БНР „Неделя 150“.

По темата за скандала с национален археологически резерват „Яйлата“, Минеков заяви: „Това, което заварих на „Яйлата“, не ме учудва. Там бяхме с областния управители двама музейни директори. Безобразието е огромно.

Всичко вкарваме в европейската прокуратура. Струва ми се, че документите вече са изпратени. Бедата е, че това, което изпращаме в българската прокуратура, остава на трупчета. Сигурно са много затруднени, някои дела се водят с години, докато паднат“, заяви той.

Относно кандидатурата на Анастас Герджиков за президент министър Минеков заяви: „Духът на Аристотел срещна духа на Винету. Това за мен е някакво падение, жалко за г-н Герджиков. Смятам, че ректори и директори на училища не бива да влизат в политически битки.

В това кратко минало аз видях как може с политически натиск да бъдат избрани ректори, как да бъде обработен Студентският съвет, как да бъдат натиснати някои от преподавателите или да се измислят някакви доноси.

Когато правите поклон пред Борисов, вие ставате част от Барселонската афера, прегръщате се с Мата Хари Барселонска и Мата Хари Боянска и ставате част от чекмеджетата“.

Според него става дума за странно поведение и един ректор не бива да си позволява подобна стъпка. „Странно е това нещо, но по-неприятно е, когато нещата тръгнат към някакъв отмъстителен характер, когато някой не харесва бившите управляващи, а това съм го виждал и изпитвал“, заяви Минеков.

Той коментира, че ще поздравява колегите си отстрани когато отстъпи поста. „Нямам повече сили. Случиха ми се неприятности. Задава се нещо, което вероятно ще бъде успешно. Асен и Кирил са обречени на успех. Те ще влязат със страшна сила в този парламент. Това дава свобода на всички останали да се насочат и да тръгнат към тях. Този път няма да има противодействие защо леви да се обединят с десните. В един момент те ще бъдат на върха на пирамидата и всеки може да поеме отговорност да се обедини с тях. Правителство ще има, всички ще направят компромис, защото видяха, че това води до нещастие“.

Министърът заяви, че трябва да има нов Закон за радио и телевизия. „При мен постъпиха много предложения за изменения и допълнения, но трябва да има нов, защото стария е направен така, че да бъде част от костюма на всеки управляващ, а това е щета“, посочи той.

По думите му има хора, които го критикуват за действия, които не са добре свършени, и те са прави.

„Не приемам политическите критики, които идват от фалшивата страна подобно на г-н Биков. Критики има, но нещата са изключително сериозни. В Министерството няма почивен ден. Нешщата са натрупани с години. Ще направя всичко това, че нещата, които са дългосрочни като решение, да поемат в една ясна посока, така че когато дойде следващият министър, той да не може да избяга от този път и тези задължения“, допълни той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар