Проф. Минеков, който се движи с тролей: Ще вкарам всички крадци в затвора!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новият министър на културата Велислав Минеков е решен за двата месеца, в които заема този пост, да уличи всички крадци в своя сектор и да им потърси съдебна отговорност, предаде PloshtadSlaveikov.com.

Служебният министър се закани, че ще вдигне нивото на културата до невъобразимо високи нива. Дори разкри, че ще се опита да увеличи бюджета на сектора с 50 млн. лв.

„Ще съживим смъртник. За 2 месеца чудеса не могат да станат, но ще влеем живот на културата“ – закани се скулпторът.

Той разкри, че преди да падне от власт, правителството на ГЕРБ е орязало бюджета за култура, което е недопустима пошлост.

Проф. Велислав Минеков с тежки думи срещу корупцията

Проф. Минеков обеща да разследва подробно предшествениците си и да изкара наяве всичките им далавери. Той е решен да им потърси отговорност за всички грабежи през годините.

По всичко личи, че министър Минеков е решен да бъде запомнен в политиката, въпреки краткото си пребиваване в нея. Той обеща арести на всички крадци, минали през културния сектор през годините.

Проф. Минеков благодари на президента Румен Радев за оказаната му чест, като се надява, че няма да го разочарова. Той ще работи с всички сили за съживяването на културата в България.

Велислав Минеков е едно от знаковите лица на протестите срещу Борисов и Гешев през лятото. Първоначално щеше да участва в парламентарните избори с партията „Мутри – вън“, но впоследствие се отказа, като голяма роля за това изигра коалирането с „Изправи се“ на Мая Манолова.

През последните дни проф. Минеков нашумя и с нещо извън политиката. Той бе уловен от репорер на БНТ да чака тролея на спирка. Това предизвика лавина от коментари в социалните мрежи, тъй като е неприсъщо за един политик, камо ли министър, да не се придвижва с личен автомобил.

Професорът обаче доказа, че е земен човек, а и много честен. Ето защо надеждите, че ще възроди културата ни, не са напразни.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар