Проф. Минеков: Министерството на културата пак е превзето от ГЕРБ – от първия до последния етаж

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Наско каза, че му трябва юридическа консултация, за да изгони ГЕРБ от административната сграда на НДК, а аз съм я направил и още утре централата на Бойко Борисов може да бъде преместена.

Местата са достойни, а едно от тях е чудесно – на „Позитано“ 20, където могат да съжителстват с БСП, обяви сензационно бившият министър на културата проф. Велислав Минеков по повод бездействието на новия принципал на ведомството Атанас Атанасов и забавянето на решението ГЕРБ да бъдат преместени. Както е известно, централата на социалистите има 2 празни етажа, за които наем не се плаща на държавата. 

А по отношение на самата личност на новия министър, преподавателят в НХА се изказа пред Веселин Дремджиев особено неласкаво.

„Той е симпатичен, той даже е красив, някак си много мил, на човек му иде да се погрижи за него… Но аз не можах да мълча 100 дни. Не знам кой е измислил тази глупост с мълчанието за 100 дни, тъй като само за 3 дни могат да се извършат безобразия, които за 3000 после не могат да се излекуват. И аз виждам, че безобразията се случват“. Такава е оценката на Минеков за наследника му на поста в МК Атанас Атанасов. Още с обявяването на името на младока за кандидат-министър, скулпторът изрази скептицизъм, че хасковлията ще се справи с тежките задачи пред него във ведомството.

Сега обаче Минеков съобщава и тревогата си – как служители в него, с които се е сприятелил по време на мандата си като служебен министър, били предупредени да не контактуват с него от новата власт. „Това е много обидно“, констатира той и заяви – „Министерството е превзето от ГЕРБ – от първия до последния етаж’.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар