Проф. Минеков: Министерството на културата няма договор с какъвто и да е вестник или медия

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
”Дължимите суми от наемателя на помещенията, където се помещава в-к ”Труд”, са били искани още по времето на Вежди Рашидов, след това от служебния министър Рашко Младенов, след това финансовият отдел във финансова дирекция е предложил на министър Боил Банов да подпише, за да си поиска загубите, но той е отказал.

Този път това се случи. Това са отношенията, които Министерство на културата има с фирмата на младия Блъсков „Южен кръст“ Ние нямаме никакви отношения и никакъв договор с какъвто и да е вестник или медия“, това заяви пред БНР министърът на културата проф. Велислав Минеков.

 

Той изтъкна, че няма и договор, който да поставя отношенията в положение, че помещението да бъде преотдавано.

„Това е споменато в подписания договор с „Южен кръст“, подчерта Минеков.

Той заяви, че е била спазена цялата съдебна процедура, преди да се стигне до запечатването на медията.

 

„Договорът между МК и фирма „Южен кръст“ е сключен през 2012 година“, уточни той.

Проф. Минеков определи цените на наема като „комични“ и подчерта, че в района няма такива: „Години наред наемът е от близо 5,5 лева на квадратен метър. В съседния район наемите са чувствително различни. Ще изискаме до стотинка всичко, което е на МК!

 

Министерството трябва да си върне всички имоти, които са били раздавани по най-безобразен начин. Има и един хотел, който е собственост на МК, е бил отдаден под наем, но не е получен нито един лев. Хотелът е до Черно море, с басейн, със 111 легла. 7-етажна сграда, историческа, в центъра на София е отдадена под наем, 7-ма година МК не получава един лев. Възнамерявам цялата собственост, продавана или раздавана по този начин, да бъде върната в Министерството“, категоричен беше той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар