Проф. Минеков: Не вярвам някой да има куража да започне демонтирането на Паметника на Съветската армия

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Застрашена заради корозия е композицията, която е във височина на Паметника на Съветската армия. Нямаме представа какво е вътрешното състояние на метала, който е използван за конструкцията. Това трябваше да се провери с камери, но през този период никой не смееше да се докосне до паметника, защото всичко, което направите, е повод за скандал от една или от друга страна”.

Това заяви пред БНР проф. Велислав Минеков, бивш министър на културата.

“Тези паметници са лети на части, които след това са били заварявани и подсилвани с вътрешната стоманена конструкция. Абсурдно е да мислим, че за да бъде свален, е достатъчно един кран да дойде и да ги дръпне за ръцете и главите, за щото само тези елементи ще останат в куката на крана. Трябва да се мисли как да се разреже и ако ще бъде запазен, как да бъде сглобен отново с вътрешна конструкция”, добави още той.

 

“Не вярвам някой да има куража да започне това. Процесът няма да се хареса на много хора. Независимо, че този хора са малцинство, те няма да се почувстват добре от това, което виждат”, поясни бившият министър.

Евроком

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност