Велислав Минеков

Проф. Минеков: Новият културен министър ще бъде изяден, той е бушон, мирише на корупция

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Наско ще бъде изяден. Той за съжаление е бушон. Тримата заместници са се приготвили те да бъдат министри“. Това заяви  бившият  служебен министър на културата, назначен от Румен Радев, Велислав Минеков в свое интервю в „Денят с Веселин Дерменджиев“.

 

По думите му Атанас Атанасов ще бъде изяден, защото се задавали купчина неприятности, а той не взима отношение по наболелите  теми.

„Още не работи Националният филмов център, както  трябва да работи, няма директор  и във фонд „Култура“. В момента се чудат какво да правят с избор на директори и конкурси за директори в Националните институти, а там ще има крах, защото ще избират един, но други четирима ще нададат глас и този път този глас ще бъде чут и с бюджета очаквам да се случи нещастие и тогава ще извия и аз“, заяви Минеков.

Той определи наследника си на поста като  симпатичен и даже мил, но когато го гледа човек иска да се погрижи за него. Бившият културен министър разкритикува и настоящия  управленския екип на министерството.

„Министерството по никакъв начин не трябва да се управлява от мениджър. Сега  дори и тримата заместник министри са били някакви мениджъри, но това е насочване на финансови средства и от тук винаги идва миризмата на корупция. Министерството трябва да се управлява от човек, който е роден в тази среда и  в такова семейство, който е обучавало ученици или  студенти, човек, който е заобиколен от приятели в тази среда“, заяви бившият министър на Румен Радев.

Минеков  е категоричен, че не може да мълчи сто дни, гледайки какво се случва в министерството:

„Аз не можах да мълча 100 дни и не знам кой я е измислил тази глупост с мълчанието, тъй като само за три дни  могат да се извършат такива  безобразия, които да не могат да бъдат излекувани за 3 хиляди дни“. По думите му безобразия в министерството вече се случвали, а хора от ГЕРБ, които били изгонени от него  отново се връщат в министерството на Атанас Атанасов от „Продължаваме промяната“.

„Това е и причината да съм персона нон грата. Имам  няколко обаждания от служители, които ми казват, че са предупредени да не контактуват с мен, което е много обидно. Министерството е превзето от ГЕРБ от първия до последния етаж“, ожали се Минеков.

На въпрос за  казуса с централата на партията на Бойко Борисов, Минеков отговори: „Наско каза, че му трябва юридическа консултация , а аз съм извършил такава и съм се съветвал с хора от министерството и още утре могат да получат заповед за преместване, но за това трябва кураж“, каза още той.

Преди около месец Минеков поиска извинение от  Атанасов, че е издал заповед, която вече е била взета като решение от Минеков.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар