Проф. Минеков обвини в грешка наследника си в Министерството на културата и поиска извинение

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият министър на културата в двата служебни кабинета проф. Велислав Минеков поиска извинение от наследника си на поста Атанас Атанасов заради „фалшива новина“.

Новите указания на Министерството на културата за капацитета на театрите и залите по време на пандемия предизвикаха объркване сред хората на изкуството и публиката,както и гнева на проф. Минеков.

Вчера Атанас Атанасов издаде указания, че може да бъде запълнен 100% от капацитета на залите за културни събития в областта на сценичните изкуства, ако всички посетители и персоналът разполагат със зелен сертификат. Съобщението беше публикувано от сайта на МК и фейсбук страницата на министерството.

Такава заповед обаче е в сила още от началото на септември и бе издадена от предшественика му.

„Надявам се, че това е от незнание. Същото решение съм подписал преди три месеца. Вярвам, че ще получа извинение за грешката“, написа проф. Велислав Минеков във Фейсбук.

В социалните мрежи също посочват грешката на Атанас Атанасов. „Нещо сте объркали. Това го направи още служебният кабинет преди 2-3 месеца. Поправете си новината, ако обичате“, „Всички театри, опери, филхармонии и симфониети в страната (и фестивали!) работят в този режим и не им е нужно издаването на „нови“ указания“, коментират граждани.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар