Велислав Минеков

Проф. Минеков пита дали партийното разнообразие в Народния театър освен удобно е и полезно

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебният министър на културата Велислав Минеков не знае кой е надраскал преди дни надписите „ДПС“ и „изчезвай“ на вратата на пиара на Народния театър „Иван Вазов“ Велислава Кръстева, съобщава БНР.

Кръстева е бивш пиар на ДПС, но в момента завежда отдела „Връзки с обществеността“ в културната институция.

По повод случая Минеков обясни, че не е разговарял с директора на първата ни сцена и не знае дали е назначавана проверка.

Той обаче изрази възмущение: „Това е една много грозна история. Първо искам да знам кой го е написал, но директорът е пожелал вероятно политическа подкрепа, тъй като трите важни лица са от три различни партийни групи. Там имаме ГЕРБ като главен секретар, имаме „Демократична България“ – Захари (Карабашлиев – б.р.), имаме ДПС, той самият малко БКП и БСП“.

По негови думи партийното разнообразие в Народния театър може би е удобно, но той не бил сигурен дали е полезно за театъра.

„Кого преследваме етнически в Народния театър? Това етническо преследване ли е, когато има политическо представителство? Аз, ако нападна ГЕРБ, това етническо преследване ли е? Не е, нали? Не е хубаво това нещо“, категоричен бе министърът.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар