Проф. Радка Аргирова: Русия ще спаси България от COVID-19!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Положението с ваксинацията срещу коронавирус започна да придобива нови измерения. “Пфайзер”, “Бионтех” и “Модерна” вече са в експлоатация в България, но се очаква скоро да пристигне и руската ваксина “Спутник 5”. Това оповести проф. Радка Аргирова, пише “168 часа“.

Тя разкри, че изобретението на руските учени вече се използва от някои европейски страни и отзивите са отлични, тъй като няма данни за никакви странични действия. За разлика от западните ваксини, за руската няма нито едно сведение, че има болен заради нея, камо ли починал.

“Спутник 5″ е по-традиционна ваксина. Тя е направена на вече проверена и изпитана технология. Затова на хората с автоимунни заболявания или алергии ще им се отрази по-добре.” – разкри проф. Аргирова.

Тя е категорична, че преди всяка ваксинация трябва да се направи тест за антитела, защото ако вече коронавирусът е минал през даден организъм, то ваксината може дори да навреди.

“Имунизацията трае около година, но има вероятност дори да продължи 2-3 години.” – каза в ефира на БТВ вирусологът.

Проф. Аргирова вече си е поставила “Пфайзер”, а на 27 януари ще си сложи и “Биоитех”. Единственото, което е усетила като дискомфорт, е мускулна болка в областта на убождането с игла, но тя е отшумяла.

Очевидно проф. Аргирова, макар и на възраст, има силна имунна система и организмът й е много здрав. Затова няма оплаквания от ваксинацията с “Пфайзер”.

Не така стоят нещата с доста други хора по цял свят. Вече има информации за починали след ваксинация с “Пфайзер”. В Португалия умря мед. сестра, а в “САЩ се спомина лекар. Първата умря за едва няколко часа на Нова година, а вторият почина за 2 седмици след кръвоизливи и инфаркт.

Засега руската ваксина води по този показател, защото няма данни за починал от нея. Тя е направена на базата на познати ваксини и това дава основание да се има повече доверие в нея.

Именно това показват и проучванията в България. Според тях 60% от хората не искат да се ваксинират срещу Ковид-19, 30% биха се ваксинирали със “Спутник 5”, а едва 10% залагат на западните ваксини.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар