Проф. Светлана Шаренкова: Бойко, спри русофобията на ГЕРБ, от това губи цяла България!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Мюнхен премиерът Бойко Борисов отрече на срещата си с вицепрезидента на САЩ Майк Пенс да са говорили против Русия, каза, че очаква среща с руския премиер Дмитрий Медведев в началото на март и потвърди българското желание за участие в газопровода „Турски поток”.

 

Дотук добре – похвално е желанието му да води балансирана политика с великите сили! Но каква е реалността? – пита Светлана Шаренкова.

Даже той лично да не говори против Русия, това непрестанно правят неговите първи заместници в партията и в правителството Цветан Цветанов и Томислав Дончев. Първият обикаля тв студията и не спира да чертае апокалиптични сценарии за предстояща руска намеса в изборите и за дебнещи руски агенти у нас. Обикновена русофобия, болезнена шпиономания или обслужване на чужд интерес!? От Вашингтон, където бе на молтвена закуска, Цветанов свиква парламентарни заседания по „аферата Гебрев” с цел да се внуши, че Москва убива на наша територия. Нищо, че прокуратурата ясно каза, че за последното твърдение няма нито едно доказателство. Нескрито е съжалението на Цветанов, че преди година не изгонихме руски дипломати, както и надеждата сега все пак да се „отчетем” с такъв акт. „Няма безплатна закуска”, е очевидният извод от тази активност на Цветанов.

 

Дончев пък изведнъж започна да говори за руската намеса в предстоящите евроизбори като за неоспорим факт, заплаши с ответни мерки!? Впрочем те се случват, но странно защо от тях страдат българските граждани, чиито изборни права бяха ограничени…Цветанов и Дончев разсеяно заобикалят факта, че вече две години дори спецслужбите на САЩ (въпреки поставената им задача) не могат да докажат руска намеса в изборите, а „новичокът” се присъства само в отровеното от омраза съзнание на грантовите русофоби у нас.

Абсурдна е антилогиката от опорните точки, че където традиционните елити губят, е виновна Русия, а където печелят – изборите са честни. Дали на това разчита ГЕРБ като тактика при евентуален провал на предстоящия евровот!?

Напомняме им, че освен предизборни игри и политически инструктажи отвън, България има преди всичко държавен суверенитет и национални интереси. И те диктуват не да изпълняваме безропотно командите на ЕС и САЩ, а да развиваме традиционно добрите си политически, стопански и културни връзки и със страни като Русия и Китай.

 

Именно затова е добре премиерът Бойко Борисов, особено в навечерието на 3 март и на визитата на руския си колега, да спре подчинените си в тяхното истерично антируско говорене, което може да подпомага техния личен интерес, но тежко вреди на националния интерес.

istinata.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар