Проф. Светлана Шаренкова: Служебен кабинет да въведе ред! Стига с комисионните на К.П. и ПП

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Къде е промяната!? Това е най-логичният въпрос, който възниква, виждайки пазарлъците на депутати за кабинета „Василев“ и сигналите за алъш-вериша! Чухме ги от държавния глава, както и от всички партии извън ПП и БСП, но най-вече от ИТН, която бе разцепена на секундата, в която Слави Трифонов оттегли доверието си от кабинета на К.П.

Изведнъж група депутати постигнаха „катарзис“ и подобно на „пенсионирана холивудска актриса” си „спомниха“, че са сексуално тормозени от режисьора и потискани от Тошко Йорданов!? Явно е, че натискът е брутален срещу бъдещи облаги, постове и бизнес. И се оказва, че депутатите, които са „ЗА” ПП, са „чисти и в бяла премяна”, а тези „Против” са „корумпирани мафиоти”!? На какво сме свидетели – на препрана съвест, катарзис или „нов морал”!? Май че не само в окото на лъжата „плува просто корабче”, а цяло танкерче. И гласуването за „Петков & Василев” дава универсална индулгенция за политическа безпринципност! Всъщност такава бе политиката на „модела ГЕРБ” – послушните бяха награждавани, а опозицията бе мачкана с медийни атаки и компромати.

Политическото „номадство“ (както деликатно го назова големият парламентарист Гиньо Ганев) е сред най-срамните пороци на българския преход и демократичен живот. Именно затова хората искат реална, а не декларативна промяна! Така ГЕРБ си осигуряваше парламентарна подкрепа и комфорт – чрез цепене на групи и пазаруване на депутати с парите от държавните субсидии и постове. Днестези, които са си монополизирали „промяната“ и „нулевата толерантност срещу корупцията“, правят абсолютно същото, за да си осигурят 121 депутати и за да оцелеят още малко на власт, а залогът отново е „усвояването” на европейските пари от Плана за възстановяване. И каква е „промяната“ – та нали европейските средства будеха алчността и властовия апетит и на ПП ГЕРБ!?

Българските политически нрави не се променят, за жалост, са както при Алеко Константинов. И няма значение дали анцугът на охранителя е сменен с тузарски костюм. Покупко-продажбата на депутати е една грозна форма на корупция във всяка държава, защото българските народните представители се разпореждат със съдбата на 6 млн. граждани – гласуват законите и определят посоката, в която върви държавата. Ако купиш и продадеш депутатски глас – купуваш и продаваш българската държава и нейното бъдеще! Правителство, избрано по този начин, се зачева в грях, неговото управление ще бъде управленска агония и то в грях ще изтлее (така е казано в Библията). Така е, защото за всеки закон и повод ще се търсят 121 гласа, но и защото предателят, който веднъж се е продал – ще го направи отново…

Затова държавното обвинение следва да се самосезира по сигналите за натиск и купуване на народни представители. И ако се докаже дори едно твърдение – ще сме свидетели на най-тежката корупционна афера в новата българска история.

А като български граждани – нека си кажем ясно, че няма нищо страшно от нови избори. От ГЕРБ също все ни плашеха, че ако не са на власт – ще настъпи хаос и ще се похарчат „народни пари”. Това е политическо лицемерие. Всъщност изборите са в основата на демокрацията и предсрочни избори има по цял свят, когато парламентът и излъченото от него управление са се изчерпали. Десетки са примерите и днес! Умните евреи ще гласуват в Израел за пети път в рамките на три години. Нима ние, българите, сме по-глупави да изберем своите нови представители във властта!?

По-добре ще бъде, ако служебен кабинет въведе ред, отколкото да ни управлява кабинет, избран от „депутати за един ден”. Парите, които ще са нужни за нови избори, са капка в морето в сравнение с комисионите на газовите посредници и милиардните загуби за България, породени от русофобията на К.П. и ПП, със съучастието на временните им леви и десни партньори.

Проф. Светлана Шаренкова


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар