Проф. Чирков: Бойко Борисов ни докара до катастрофа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
„При Бай Тошо, каквото и да говорят, имаше здравеопазване. Имаше една добре изградена система. А сега, при Бойко Борисов е пълна катастрофа. Аз не помня и не съм си представял такава нищета и разруха в здравеопазването“.
С огромна болка, но откровено, тези думи заяви прочутият сърдечен хирург проф. Александър Чирков.
Той не крие ужаса си за това какво се случва и какво предстои да се случи в държавата в тежките времена на пандемията.
Проф. Чирков заяви категорично, че в здравната ни система към днешна дата няма нищо друго, освен беднотия, мизерия и пълен хаос. А най-големите потърпевши от това са редовите българи.
„Системата при Живков беше добра и функционираше правилно. Да, вероятно е била малко архаична, но трябваше само да се усъвършентва. Това не се направи и вината е изцяло на правителствата. Особено на правителството на Борисов, което е на власт вече толкова мандата.
В момента болниците са просто едни комерсиални структури, търговци, които не търсят и не искат нищо друго, освен пари, печалба. Никой не предлага на българина грижи и обслужване на хуманно и наистина професионално ниво“, отговорно заявява проф. Чирков.
Той е убеден, че подобно безумие и мерзост няма никъде другаде по целия свят, а той самият е видял и обиколил множество страни.
„След като се създаде Здравната каса, трябваше да се появят и застрахователни дружества, които да осигуряват допълнително хората. И парите на данъкоплатците да отиват в тях и в Касата, а не в държавния бюджет, както е в момента“, убеден е проф. Чирков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар