Проф. Чуков: България трябва ясно да се противопостави на руските претенции към Черно море – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България трябва ясно да се противопостави на руските претенции към Черно море. Това каза в ефира на „Твоят ден” по NOVANEWS международният анализатор проф. Владимир Чуков. По думите му страната ни трябва да има силна позиция по отношение на голямото предизвикателство-Украйна.

„Трябва да се обърнем към нашите регионални съюзници- Гърция и Румъния, които са силно предизвикани от руската агресия в Черно море. Трябва да се опитаме да мислим в нетрадиционна посока и ясно да очертаем този блок в нашата външна политика”, обясни той.По отношение на предоставянето на военна помощ за Украйна проф. Чуков добави, че няма конфликт, в който да няма български оръжия.


Анализаторът коментира още, че ситуацията в Украйна силно напомня на тази в Сирия.

„Украинците са в ситуацията, в която са кюрдите- те бяха създадени и подкрепяни от коалицията на САЩ. Няма как сега САЩ да се отдръпнат и от Украйна, защото нещата бързо ще приключат. Украинската армия на терен пък трупа все повече опит. Видя се и, че това, което беше заложени от Москва първоначално, се провали”, каза още той.

Необходимо е ситуацията да навлезе в нов етап, за да се говори за нов кръг от преговори, смята проф. Чуков.

„Трябва да се види кой губи и кой печели. Сега едните искат, но не могат. Другите трябва да наваксват. Необходимо е да мине време. Гледайте Сирия и вижте Украйна. Проблемът е, че между украинци и руснаци вече има много омраза, а тя се преодолява с десетилетия”, каза още той.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар