Боян Чуков: Засега не виждам основания за война между Русия и Украйна

Проф. Чуков: Европейския съюз приключи. Вината за Украйна е изцяло на Запада

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Европейският съюз се разпада? Сега вече западът се самоуби с този ход!
«Грешката за войната в Украйна е изцяло на Запада. Запада, който години наред подценяваше не само Владимир Путин, но и цяла Русия. Тази е втората огромна грешка, а първата е влизането на НАТО до границите на Русия.
Тепърва ще ставаме свидетели на тежката геополитическа битка в света. Западът вече разбира отлично, че по военен път няма никакъв шанс да реши въпроса с Русия, която този път не си затрая, а пое инициативата и показа силата си. 

 

Санкциите, с които опита да отвърне Запада, са грешка и така той прекъсна възможността за нормална комуникация с Русия. Всичко това означава само едно – лавината тръгна и тепърва ще помита всичко по пътя си.
САЩ и ЕС наивно смятаха, че те ще наказват Русия, а тя, видиш ли, кротко и безропотно ще ги приема и ще си трае. Е да, но не! Сега тази игра вече загрубя и затова Еманюел Макрон и Шолц се усетиха и започнаха да дават на заден ход.
Макрон съветва френските фирми да не бързат и да не напускат Русия.
Започнете да се настройвате за това, че ЕС започва бавно и плавно да се разпада. Да, британците натискат Полша да се изрепчи остро на Путин и Русия, но си стоят на „сухо и закрито“ като само разпалват напрежението. Варшава обаче се дърпа.
Едва сега стартира геополитическият маратон, а тези, които вярват на глупостите, че Путин е луд, че Путин е хванат в капан, нека продължат да си вярват. Те не само, че не са в час, но явно са и от друго училище.»- Боян Чуков експерт по сигурност.

 

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар