Псевдо “Премиерът” отново сърдит на българина, много харчел и го притеснявал!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С няколко бели листа в ръка с новината за потвърдения рейтинг на България от “Standard & Poor’s” премиерът Бойко Борисов отново е на път с джипката в съботния ден.

В новото училище на село Биркова, община Велинград Борисов дръпна обидена реч срещу критиките на президента, а на всеки срещнат по пътя се оплака, че го обвинявали, че хвърля пари от джипката. С него бяха вечното присъствие Николай Нанков, министърът на финансите Кирил Ананиев и министърът на образованието Красимир Вълчев. На домакините си в родопските села Борисов заяви убедено, че първи ще излезем от кризата. Пак оттам задочно поиска от президента да спре да се заяжда с него, за да бъдем единни в следващите един-два месеца.

 

Формалният повод Борисов и министрите да се разходят е новостроящо се училище в село Биркова. За изненада на Борисов навсякъде го чакаха в засада групички местни хора, всяка от които имаше проблем с липсващи или съсипани пътища. Махалите и селата в района често остават откъснати от света при лошо време, а за децата е изпитание да стигнат до училище. Всяка отсечка беше записана старателно на хвърчащ лист от финансовия министър Кирил Ананиев (“Пиши, Ананиев!”), като в повечето случаи става дума за 500-600 м. Когато накрая един от домакините го нарече държавник и го попита приятно ли му е в Родопите, Борисов каза: “Сега ми е приятно, но долу на площада ме посрещнаха да ми се карат”.

 

“Никога България не се е нуждаела повече от единство, но вчера държавният глава използва много тежки думи”, отвори главната си тема Борисов, след като си подбра една прясно измазана слънчева стая от новото училище. Той определи като евтини приказките, че от джипа се разхвърлят пари. Демонстрира голяма обида и от думите на Радев, че бюджет 2021 е бюджет на разрухата.

 

Премиерът не пропусна да разходи слушателите си из обичайния си репертоар: “Аз съм вадил държавата от най-тежката финансова криза. Подиграваха ми се, че пицата ми била постна, но трябваше да стискаме зъби. После втория път, като дойдохме, заварихме изтърбушена КТБ, 4.7 млрд. дупка пълнихме с борбата с корупцията и контрабандата. Не само това, тогава платих двата руски реактора за “Белене”, г-н Радев” и т.н.

 

“Кое му дава право да казва, че това е бюджет на разрухата? Ако това е спор между нас двамата, нямаше да го коментирам. Но преди няколко седмици излезе “Муудис”, сега “Стандарт енд Пуърс”, продължи премиерът и за комичен ефект нарочи Ананиев във връзки с кредитните агенции, защото “всеки път като се обади Радев и му потече злобата, през нощта излиза кредитна агенция и казва какво мисли за България”.

 

Борисов продължава по свой начин да вижда случилото се през последните месеци: “Лятото, когато другите затваряха, ние отворихме цялата икономика. Радев казва вчера, че икономиката била нереформирана. А ние имаме само в автомобилния клъстер толкова заводи, имаме нови инсталации за цветни метали, олово, цинк, с нула вредни емисии. Видяхте снощи моловете, това уплашен народ ли е? Купуват и видяхте как носят”.

 

Премиерът е убеден, че харчим така, че и хората, и фирмите, и пенсионерите да имат повишени доходи. “Министър Ананиев направи бюджет, с който да може максимално пари да отидат в хората, в най-малките населени места, в най-голям кръг хора. Затова виждате повишението в доходите с 10-15%, плащаме този месец 80 млн. лв. за 1000 лв. на хората на първа линия”, заяви той. И заключи: “Нашата цел е максимално бързо да излезем от пандемията. Убеден съм, че ще излезем първи от кризата. Ще отворим за празниците, хората да отдъхнат психически”.

 

Накрая Борисов директно призова по адрес на президента: “Нека да не се разделяме тези един-два месеца. Дайте да не се заяждаме, да се успокои народът, да се излекуваме. Това е като на фронта – гинат хора, потъват икономики. Ако беше с бомби, щеше да е лесно, защото щяхме да ги виждаме, а това нещо изкарва за 30 дена от производството един човек. Тази война иска консолидация, бой по нея, за да можем бързо да излезем от тези събития”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар