Кирил Петков

Психиатри с писмо до Радев: Кирил Петков е луд, вземете мерки

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

25 водещи български психиатри и психолози са написали неогласено публично писмо до Ахмед Доган и президента Румен Радев, във връзка с “клиничното състояние” на Кирил Петков

Според тях, на база на анализи на публичното му поведение, Петков страда от “остра бютицистична патология” и това го прави неспособен да заема висша държавна длъжност.

Докторите призовават Доган и Радев да “вземат мерки” по отношение на сигурността на държавата, а след това – да им се позволи да извършат директен обстоен преглед, за да могат да помогнат на Петков и като пациент.

Ето го писмото, което ни предостави наш източник в президентската администрация. Без редакции.

“До Румен Радев – президент на Република България
До д-р Ахмед Доган – почетен председател на ДПС
Уважаеми г-н Радев, г-н Доган,

От името на 25 водещи български психиатри и психолози с дългогодишен стаж, ви пишем това писмо, без да го обявяваме по медиите, тъй като интересът ни е чисто професионален и за доброто на държавата. Обръщаме се към Вас, за да вземете необходимите мерки, тъй като професионалната ни оценка е, че министър-председателят не е медицински способен да упражнява висша държавна служба.

Диагностицирането е направено от проф. Илчо Жечев – специалист с 30 години опит, вкл. специализации в Германия и САЩ. За да е сигурен, той е поискал съвета на още двама колеги със сходен авторитет – доц.Иван Лазаров и доц.Петя Иванова. И тримата са на едно и също мнение – г-н Борисов страда от “остра бютицистична патология”.

Това е средно по опасност психиатрично състояние. Понякога може да доведе до буйства, изпускания на нервите, прибързани решения, или дори до агресия. Обикновено се активира при някакъв вид посегателство над личните чувства на заболелия. Например – да бъде нападнат, че е грозен, глупав или да му се подиграват. В този случай, той приема това като остра агресия, счита себе си за перфектен, дори за превъзхождащ останалите, и реагира твърде остро.

В общия случай, състянието може да се контролира с лекарства. Но във всички случаи, това състояние е твърде рисково за лице, от което се очакват важни решения, свързани със съдбата на милиони хора. Поради тази причина, то е в списъка по Наредба 456/2004 г., за заболяванията, несъвместими с упражняването на висша държавна длъжност.

С цел да не бъдат търсени политически мотиви, поканихме това писмо да бъде подписано и от други колеги, за да се разбере, че целта ни не е да се месим в управлението на държавата, а единствено да помогнем да не бъдат допускани грешки, дължащи се на болестни състояния.

Молим също така, след като вземете мерки относно сигурността на държавата, да ни осигурите възможност за обстоен преглед на пациента, за да му осигурим качествено лечение.
С уважение: проф. Илчо Жечев
Следват подписи:
доц.Иван Лазаров
доц.Петя Иванова
д-р Мирослав Ненковски
д-р Петър Мисев
д-р Иван Богоев
д-р Жени Найденова
д-р Илко Радев
д-р Теодор Тонев
д-р Радко Димитров
д-р Иванка Петрова
д-р Кирил Бояджиев
д-р Михаил Мичев
д-р Стойко Михайлов
д-р Георги Спратов
д-р Иван Киров
д-р Петър Гълъбов
д-р Васил Златев
д-р Иван Смилов
д-р Красимир Гайдарски
д-р Мено Стоянов
д-р Кирил Кирчев
д-р Гинка Петкова
д-р Ваньо Хилалов
д-р Гергана Грънчева


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар