Психиатърка след интервюто на Петър Илиев: Ужасена съм

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Гледам Петър Илиев по Нова тв. И този господин преподава на студенти. Ужасена съм от хъшлашкия изказ, арогантността и нападателния тон. И от много други неща, предмет на т.нар. невербална комуникация (…). Сряда е ключов ден!”

Това пише директорката на Държавната психиатрична болница “Св. Иван Рилски” – Нови Искър (Курило) Цветеслава Гълъбова след интервюто на номинирания от партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” за силов вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев. То предизвика не само критични коментари от потресени от чутото и видяното политици, политолози, шоумени, журналисти, а и решението на БСП да не подкрепи проектокабинета при гласуването му в сряда в Народното събрание, ако Петър Илиев не бъде оттеглен.

OFFNews се обърна с молба към психиатър да коментира от неговата професионална гледна точка интервюто. “Това интервю казва всичко. Всеки, който наблюдава, може да разбере. То е много информативно и решава политическия въпрос. Много е информативно и за лидера на ИТН”, отвърна ни специалистът, който не желае името му да бъде цитирано.

Повод за размисъл обаче е дала тв изявата на д-р Гълъбова. Във Фейсбук тя пише още:

“Много поводи съм имала да се замисля върху въпроса защо у нас не се прилагат масово тестовете за психологическа пригодност за някои по-специфични позиции, свързани с работа с хора. Включвам и управленски такива.

Наистина това е важно. Не става дума, че ще “уловим” психози, т.е. тежки психични разстройства. Те са обект само на психиатрията. Думата тук е за друго. С тези тестове може да се установи навреме дали един човек е точно психологически пригоден да понесе съответните отговорности, дали няма да декомпенсира поради твърде изразени личностови особености.

Всички настояват за т.нар. психотестове за носене на оръжие. И е редно да се правят, поне според мен. Правят и се при издаване на свидетелство за правоуправление на МПС – професионална категория.

А за правоуправление на държава кога?”

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар