Пулев не изпълни заканите си и падна в тежък нокаут в деветия рунд срещу скалата Джошуа – Спорт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кубрат Пулев  загуби от Антъни Джошуа, след като отнесе голям бой и по чудо се задържа на крака след няколко нокдауна до деветия рунд. Във въпросната част Кобрата не успя да стане и заслужено британецът задържа титлите си и сега се насочва към среща с Тайсън Фюри! 

Това бе и второ поражение за сънародника ни след 2014 година, когато загуби с нокаут от Владимир Кличко, отново в опит да се изкачи на световния боксов връх.

Снимка 509503

По този начин 39-годишният Пулев тепърва ще разсъждава за развитието на своята кариера. Той бе освиркан сериозно от малкото зрители в английската зала. След края на мача пък многозначително сподели на победилия го опонент – “Помни кой съм!”.

Антъни Джошуа пък най-сетне ще има възможност да изигра обединителния двубой за световните титли в тежка категория. Следващият му опонент почти сигурно ще бъде Тайсън Фюри.

Как се разви мачът?

Битката стартира с проучване от страна и на двамата противници. Кобрата тръгна към тялото на Джошуа и регистрира първия удар в срещата. Джошуа пък леко го пробваше с ляв прав, имащ за целта сънародникът ни да свали надолу своя гард. Героите на вечерта опитваха чрез финтове да скъсят дистанцията помежду си. Нито един от ударите през тази част не притежаваше нужната сила.

Снимка 509505

Първата кризисна ситуация за Кобрата дойде малко след старта на втория рунд, когато сериозна комбинация на Джошуа разклати сериозно столичанина. Впоследствие той пое и няколко опасни удара в тялото. Постепенно Ей Джей започна да се приближава до българина, който му се усмихна ехидно при неуспешен ъперкът на британеца.

В третия рунд Пулев опитваше да държи своя противник под напрежение, увеличавайки сериозно и капацитета на своето полезно действие на ринга. Кубрат действаше мръсно в клинчовете, които допълнително изнервяха съперника му с бели гащета. Първият нокдаун. в пасив на Кобрата, бе факт 50 секунди преди края на рунда. Джошуа стартира със зверски атаки, а след тях дойде и нокдаун №2, като само гонга спаси нашия от поражение.

Прекалено респектиран, това бе определението за Пулев в началото на четвъртия рунд. Опит за дясно кроше демонстрира, че той все още има своето място в големия мач. Джошуа обаче изглеждаше спокоен и методично провеждаше своята боксова тактика.

Снимка 509502

Минутка след старата на петата част, Кобрата опита финт, заради който обаче бе пресрещнат с десен прав. Последваха няколко тежки размени и поредица от кличнове. Кубрат заслужи адмирации и с един ляв прав в тялото на Джошуа. Пулев обаче отново ни притесни сериозно, когато клекна на земята от дясно дясно кроше на британеца. Като за финал на рунда, Ей Джей усети и тежък ляв, комбиниран с десен в главата си.

Пулев беше перфектен в рунд №6, когато лявата ръка на Антъни постепенно тръгна да пада. Той бе атакуващият боксьор, а всеки един негов удар прецизен и болезнен за големия фаворит.

Чест №7 предложи изчаквателно начало, а средата на частта бе критична за Пулев. Той се задържа на крака въпреки поредица от брутални ъперкъти, разбили с лекота неговата защита. Джошуа намираше и по-добрите позиции, с които да засреща българина. Гръмотевично дясно кроше обаче бързо накара Ей Джей да спре с атаката си.

Снимка 509500

Ляв-десен прав смълча зрителите в “Уембли Арена”. Островитянинът имаше голям късмет, че се размина със зверска балтия, която можеше да се стовари в неговото лице. Пулев обаче трябваше да се активизира още, тъй като изоставаше сериозно по точки. Българинът не можеше да намери “ваксина” за страхотната вариативност на световния шампион.

Поредица от леви прави свалиха гарда на Пулев, той обаче отговори с контраатака, показваща, че физическата му кондиция все още е на необходимата висота. Историята от предходната част се повтори, а пасивността на Кубрат да парира с глуха защита ъперкътите на Джошуа, вместо да се дръпне назад, не даваха много поводи за оптимизъм. Логично с това дойде и третият нокдаун. Кобрата стана, но веднага бе ударен от гръмотевичен десен прав, а с него дойде и тежкият нокаут!

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар