Пулев отлага началото на политическия си проект – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Професионалният боксьор Кубрат Пулев отлага началото на политическия си проект. Новината за това идва месец, след като Кобрата анонсира, че ще учреди партия с името “Велика България”, с която планираше да се включи в надпреварата за президент през есента.

Сега Пулев даде знак, че на преден план остава спортната му кариера. Стремежът му е да участва в мач в САЩ. Учредяването на партията остава “за края на годината или за началото на следващата, за да не станат две дини под една мишница”, каза той пред “Дневник”.

Последният мач на Пулев беше двубоят с Антъни Джошуа за световната титла в тежката категория, в който загуби. След това той няколко пъти изрази желание да продължи кариерата си с мач в САЩ. Успоредно с това боксьорът говореше и по политически теми.

Най-напред каза, че е бил канен от бившия министър-председател Бойко Борисов в ГЕРБ, но отказал, защото държал на спортната си кариера. “А и не съм от хората, които обичат да козируват”, заяви Пулев пред bTV през май. След това и водачът на Консервативно обединение на десницата (КОД) Петър Москов опита да привлече Пулев. Тогава боксьорът заговори за своя партия.

“Ако България наистина има нужда от подобен тип човек, който е независим, който никой не го ръководи, не е проект на никого – защо да не се пробвам. Виждате, че всички тези и дори нови партии и коалиции, които се случват, те са проекти на задкулисие и са проекти на хора, които дърпат конците отзад. Така че аз съм човек, който не е проект на абсолютно никой, аз съм човек от народа, който може да отиде на такова ниво, че да помага за държавата”, каза Пулев пред БНТ на 1 юни.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар