Пускат движението по ремонтирания участък на столичната ул. “Николай Коперник”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Движението по ремонтирания участък от ул. “Николай Коперник” ще бъде възстановено във вторник, съобщи пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова, която заедно с кмета на район “Слатина” Георги Илиев, инспектира ремонтирания участък – между бул. “Шипченски проход” и ул. “Гео Милев”, предаде БТА.

След това ще се довършват тротоарите, а озеленяването ще бъде през есента. Предвидени са допълнително 25 дървета, които ще бъдат засадени в този участък. Сега ремонтираният участък е 500 м. и е на стойност 1.5 млн. лв. Третият етап на ремонта – от ул. “Гео Милев” до стадион “Академик”, ще бъде през следващата година, посочи още тя. Според финансов анализ стойността му ще бъде около 1.7 млн.лв.

В началото на септември се очаква да приключи ремонтът на северното платно на бул. “Тодор Каблешков”, посочи Фандъкова. Първостепенно за нас е да се пусне движението преди 15 септември, където е възможно.

Писмо от Министерството на регионалното развитие и благоустройството беше получено вчера в Столична община и вече ще можем да обявим процедурата за довършването на настилките на ул. “Цар Иван Шишман”, каза още Фандъкова и изрази очакването си, че до края на годината ще има избран изпълнител. През следващата пролет ще се довърши целият обект, увери Фандъкова.

Фандъкова коментира и идеята за строеж на многоетажен паркинг в района на пазар “Ситняково”, посочвайки, че обектът трябва да бъде изпълнен от общинското дружество “Пазари – Изток”, което кандидатства за финансиране за проекта.

В отговор на въпрос за близостта на паркинга с училище Фандъкова каза, че хората от района са приели добре тази идея. Имало е и среща с ръководството на училището, а децата от училището ще могат да ползват спортната площадка, която се предвижда да бъде на покрива на паркинга.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар