Подпорна стена се срути на магистрала

Пускат изцяло движението по “Струма”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пускат движението по магистрала “Струма” за всички превозни средства тази вечер. Това съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

На 28 април падна част от подпорната стена при 16-ия километър на магистрала “Струма” в посока София. Веднага беше направен оглед на терена и започна разчистване на свляклата се земна маса. Предполага се, че дъждовете от последните седмици са компрометирали два от сегментите.

Движението се отбиваше по обходни маршрути.

“Екипите работиха с максимална мобилизация, за да се пусне движението за столицата в две ленти и шофьорите да пътуват без ограничения за предстоящите почивни дни за Великден и Гергьовден”, съобщават от пътната агенция.

В неделя, 28 април, веднага след авариране на подпорната стена са предприети незабавни краткосрочни действия за изкопаване на земните маси до стабилна основа, направени са отводнителни окопи над засегнатия участък и дренажни ребра по продължение на откоса.

Предстои да бъде възложено изготвянето на технически проект за възстановяване на отводняването и укрепване на стените в участъка при 16-и км в посока София. Целта е дейностите да бъдат изпълнени в настоящия строителен сезон.​

 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар