Пускат повече автобуси към Витоша, возят пътници и вечерта

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Подобрява се транспортното обслужване към Витоша, съобщиха от Столична община.

От тази събота, 3 юли, автобусна линия номер 63, която се движи до планината Витоша, ще изпълнява последния си курс от Златни мостове към София в 20.00 часа, а не както досега в 18.35 часа.

Промените в организацията на движение са правят по искане на кмета на София Йорданка Фандъкова. Целта е хората да имат възможност през по-дългите дни на летни месеци да прекарат повече време сред природата на открито в планината.

Предвижда се това разписание да продължи до октомври в делничните дни и през уикенда. С по-късния час на тръгване от местност Златните мостове се дава възможност работещите да могат да посетят планината и в делнични дни.

Подобрява се и интервалът на движение през уикенда, като в натоварените часове между 10.00 и 12.00 ч. и между 15.00 и 17.00 ч. автобусите ще се движат на 16 минути.

От 6 юли всички курсове от линия номер 66 ще превозват велосипеди в делнични дни на специално монтирани велобагажници. Качването и свалянето на велосипедите ще се извършва само от първа и последна спирка по маршрута на линия номер 66 – съответно спирка “Зоопарка” и спирка “Хотел Морени”, информират от Столичната община.

От 10 юли 2021 г. за събота и неделя половината от курсовете по линия 66 ще имат възможност за превоз на велосипеди. Подробна информация за това кои автобуси ще превозват велосипеди ще бъде публикувана на сайта на “Център за градска мобилност”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар