Пуснаха от ареста задържания за смъртта на 8-годишния Томи от Мездра

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Врачанският окръжен съд отмени определението на районните магистрати в Мездра и промени мярката за неотклонение на 38-годишния Димитър Й., задържан за смъртта на 8-годишния внук на бившия депутат от БСП и лидер на партия “Рома” Тома Томов.

Арестантът ще може да излезе от килията срещу парична гаранция в размер на 5000 лева, която трябва да внесе в 10-дневен срок. 

За да бъде взета по-леката мярка за неотклонение съдът взе предвид това, че Димитър Й. не е осъждан, регистриран е като земеделски производител, не поддържа контакти с криминално-проявени лица, ползва се с добро име в обществото на град Мездра и има постоянен адрес на територия на града, където реално пребивава и няма опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Мъжът е обвинен в това, че на 8 януари 2021 г. в гр. Мездра е държал огнестрелно оръжие, като не е взел необходимите мерки за сигурност и особено мерките, предвидени в надлежните правилници, наредби и инструкции, и в резултат на това е последвала смъртта на 8-годишния Томи, като деецът не е искал и допускал това.

Момченцето бе намерено мъртво и потънало в кръв на улицата пред дома на своето приятелче, където отишло да си играят. Собственикът на къщата и баща на приятелчето на Томи – Димитър Й., бе задържан и обвинен, че е причинил по невнимание смъртта на детето, вследствие съхранението не по съответния ред на огнестрелно ловно оръжие.

Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар