Пуснаха под домашен арест мъжа, задържан заради кемпер с мигранти в Гърция

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Апелативният съд в Пловдив пусна под домашен арест Тошко Тодоров, който е задържан у нас с европейска заповед. Той е обвинен в Гърция, че е помагал в трафик на 28 нелегални мигранти. Бежанците са открити в кемпер, който мъжът от Столетово продал още през лятото на 2019-а година. Новият собственик обаче не е сменил собствеността на превозното средство. Заради това гръцките власти настояват за екстрадицията на Тодоров.

Изненанадващо прокурорът по делото Атанас Янков подкрепи защитата и също поиска по-лека мярка за мъжа от карловското село Столетово, който беше задържан повече от 10 дни в ареста към Пловдивския затвор, предаде БНТ.

„Това, което поискахме, е мярка за неотклонение домашен арест, като се съобрази със здравословното състояние, възрастта на човека, факта, че е неосъждан и че има постоянен адрес“, каза прокурорът.

След много кратко съвещание съдебният състав се произнесе.

След продажба на кемпер: Гърция поиска българин заради нелегални мигранти

„По отношение на Вас следва да се вземе мярка домашен арест, т.е., освобождавеме Ви от задържане под стража“, обяви съдията.

Съдебният състав не взе отношение по европейската мярка за задържане, защото не бил запознат с доказателствата, които има гръцката страна.

След решението Тодоров и всички, които днес го подкрепиха в съда, бурно изразиха радостта си.

„Нямам думи“, коментира Тошко Тодоров, довелен от съдебното решение.

Преди днешното заседание роднини и приятели на Тошко Тодоров се събраха на протест пред Съдебната палата с искане той да бъде освободен и да не бъде екстрадиран в Гърция.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар