Пуснаха под домашен арест шофьора, минал с джип през крака на полицай

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Районният съд в Дупница пусна под “домашен арест” 32-годишния Иван Л., който мина с джип през крака на полицай на път към Седемте рилски езера.

То е привлечен като обвиняем за това, че на 29 август, до 17 – ти стълб на лифта за Седемте рилски езера е извършил действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като при управление на МПС е осуетил проверка от страна на служител на ОД МВР – Кюстендил, съпроводено със съпротива (влачене с автомобила), като деянието се отличава с особена дързост и цинизъм. Това съобщиха от съда в Дупница.

За това престъпление се предвижда наказание “лишаване от свобода” до 5 години.

Инцидентът стана по време на специализирана полицейска операция за установяване на нерегламентиран превоз на пътници, на територията на Национален парк Рила.

Съдът е счита, че е от събраните по делото към момента доказателства, може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на посоченото престъпление. В мотивите н съда е посочено, че от данните по делото няма реална опасност същият да се укрие или да извърши престъпление, като се има предвид постоянния му адрес, факта че се грижи като баща за малолетно дете (на 5 месеца) и, че има положителни характеристични данни. Иван Л. се е явявал на всички процесуално следствени действия и до момента не е възпрепятствал разследвания срещу него.

Определението на съда може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар