Путин: Блинкен е наш човек

Путин: Блинкен е наш човек

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският президент Владимир Путин майсторски е хванал държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен за думите му относно бягството на неговия прадядо от Русия в началото на 20-ти век. Това съобщава турското издание dikGAZETE, цитирано от Lenta.

По време на интервюто на Путин с журналиста Павел Зарубин президентът  се е пошегувал умело с държавния секретар на САЩ, който преди това е заявил, че прадядо му е избягал от Русия през 1904 г. Държавният глава е нарекъл Блинкен „наш човек“, тъй като против волята му е подкрепил руските тези за историята на Украйна.

Антъни Блинкен

„Ако се вгледате в думите на държавния секретар на САЩ, много неща стават ясни. Например, имаме информация в архивите, прадядото на Антъни Блинкен действително е напуснал Руската империя.

Той е роден някъде в Полтавската губерния, след това е живял и напуснал Киев…. И ако Блинкен твърди, че прадядо му е избягал от Русия от еврейските погроми, то поне е заявил, че през 1904 г. не е имало Украйна. Изглежда, че Блинкен е наш човек„, заявява Путин.

Турското издание отбелязва, че иронията на руския лидер е била толкова фина, че американските политици дори не са я разбрали.

 По-рано Съединените щати обявиха нарастващата популярност на Путин след неговото интервю с журналиста Тъкър Карлсън. Реакцията на Запада на интервюто само е увеличила популярността на политика и е разпространила възгледите му сред по-широка аудитория, пише Lenta.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: informiran.net и се абонирайте за нас в Facebook: . .

Източник: www.kritichno.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар