Владимир Путин

Путин: БРИКС разработва нова международна резервна валута

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Въпросът за създаване на международна резервна валута на основата на валутите на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР) е в процес на разработка. Това заяви руският лидер Владимир Путин в приветствието си към участниците в Бизнес форума на БРИКС, предава ТАСС.

„Разработва се въпросът за създаване на международна резервна валута на базата на кошницата от валути на нашите страни“, заяви той.

Президентът на Руската федерация добави, че руските бизнес кръгове, в координация с бизнес общностите на страните от БРИКС, предприемат бързи стъпки за развитие на транспортната инфраструктура, възстановяване на логистичните маршрути и създаване на нови производствени вериги. „Бих искал да подчертая, че стратегията на Русия е непроменена: укрепвайки своя икономически, технологичен и научен потенциал, ние сме готови да работим открито с всички добросъвестни партньори на принципите на зачитане на интересите на другия, безусловното върховенство на международното право и равенство на страните и народите“, отбеляза Путин.3

Руският лидер припомни, че на Международния икономически форум в Санкт Петербург вече е говорил подробно за плановете на Русия за по-нататъшно развитие на икономиката и създаване на комфортни условия за бизнес, включително чуждестранен бизнес. „Показателно е, че пристигналите в Санкт Петербург представители на чуждестранни компании и предприемачи демонстрираха своята готовност да продължат да работят на руския пазар, да се адаптират към новите условия. И, разбира се, ние ще им окажем необходимото съдействие“, увери президентът на Русия.

Източник: Dariknews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар