Путин: Бъдещето на мирния процес зависи единствено от желанието за сериозен разговор, като се вземат предвид настоящите геополитически реалности

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Ситуацията в Украйна може да бъде решена по политически и дипломатически път, Москва е готова за това“, съобщи ТАСС, цитирайки Путин.

„Бъдещето на такъв процес, обаче, зависи от съгласието на останалите страни за сериозен диалог, отчитащ реалностите“, заяви руският президент Владимир Путин в статия за официалния вестник на Китайската комунистическа партия „Женямин жибао“, чийто текст на руски език бе публикуван на сайта на Кремъл днес.

 

„Русия е отворена за политическо и дипломатическо решение на украинската криза. Но още през април 2022 г. мирните преговори не бяха прекратени от нас. Бъдещето на мирния процес зависи единствено от желанието за сериозен разговор, като се вземат предвид настоящите геополитически реалности“, подчерта руският лидер, цитиран от БНР.

 

За съжаление, продължи той, ултиматумите към Русия само свидетелстват за откъсването от тези реалности и незаинтересоваността на другите страни да намерят изход от настоящата ситуация.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар