Путин в новогодишната си реч: Истината е на наша страна. Години наред западът лъжеше за мир, а се готвеше за агресия

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изминалата година беше година на „трудни, необходими решения, решаващи стъпки“ към пълната независимост на Русия, която сега се бори за своето бъдеще. Това заяви руският президент Владимир Путин в новогодишното си обръщение към руснаците.

За първи път той се обръна към нацията, стоейки до военнослужещи, а не в Кремъл. Както съобщи прессекретарят му Дмитрий Песков пред журналисти, обръщението е било записано в щаба на Южния военен окръг, където Путин пристигна сутринта.

Първите, които видяха обръщението му, бяха жителите на Камчатка и Чукотка, които вече посрещнаха Новата година.

Путин определи 2022 г. като година на ключови събития, които ще положат основите на бъдещето както за Русия, така и за света, година, изпълнена с вълнение и тревога. „Но нашият многонационален народ, както през всички трудни епохи на руската история, прояви смелост и достойнство. С думи и дела те подкрепят защитниците на Отечеството. Нашите войници и офицери. Всички участници в специалната военна операция“, заяви президентът.

Той подчерта, че истината е на страната на Русия, която защитава своя народ на историческите си територии. „Строим заедно. Строим съдбата на Русия. Защитата на родината е наш свещен дълг към предците и потомците ни“, добави държавният глава.

„В продължение на години западните елити уверяваха Русия в мирните си намерения, включително в Донбас, но всъщност подкрепяха неонацистите и се готвеха за агресия. Сега те говорят за това открито и използват народа на Украйна, за да разделят и отслабят страната ни“ – продължи президентът.

„Никога не сме позволявали и няма да позволим на никого да направи това“, уверено заяви Путин.

Той благодари на участниците в специалната операция за силата на духа и смелостта им и изрази увереност, че Русия ще преодолее всички трудности и ще остане велика и независима страна.

„Винаги сме знаели, а днес отново сме убедени, че суверенното, независимо и сигурно бъдеще на Русия зависи само от нас. От нашите сила и воля“, заключи президентът.

За резултатите през годината

„Това беше година на трудни и необходими решения, решаващи стъпки към придобиване на пълен суверенитет на Русия и мощна консолидация на нашето общество.“

„Истински ключовите, съдбоносни събития“ от 2022 г. са граница, която полага основите на общото бъдеще на руснаците и тяхната истинска независимост: „За това се борим днес“.

„Това беше година, която постави много неща на мястото им, ясно разграничи смелостта и героизма от предателството и малодушието, показа, че няма по-голяма сила от любовта към семейството и близките, верността към приятелите и другарите по оръжие, предаността към родината.“

За западната агресия

Години наред Западът лъжеше за мир, докато всъщност се готвеше за агресия: „И днес не се срамува да го признае открито. И цинично използват Украйна и нейния народ, за да отслабят и разделят Русия.

Западните елити лицемерно твърдят, че имат мирни намерения, включително да разрешат конфликта в Донбас, но всъщност „насърчават неонацистите по всички възможни начини“.

Тази година Западът обяви на Русия „истинска санкционна война“: „Тези, които я започнаха, очакваха пълното унищожаване на нашата промишленост, финанси и транспорт. Това не се случи, защото всички заедно изградихме солидна граница на сигурност“.

За участниците във военната операция

„Руските военнослужещи, опълченци и доброволци сега се борят за своята родина, за истината и справедливостта. За гаранции за мир и сигурност за Русия. Всички те са наши герои, преминават през най-тежките моменти.

Властите ще окажат цялата необходима помощ на семействата на загиналите в битката: „Ще направим всичко възможно, за да помогнем на семействата на нашите загинали другари да отгледат децата си, да им дадат достойно образование и професия.“

Путин благодари на военните за доблестната им служба и изпрати новогодишни поздравления на „целия личен състав на въоръжените сили“: „Цялата ни огромна страна се гордее с вашата сила на духа, твърдост и смелост, милиони хора са с вас от сърце и душа. А на новогодишната трапеза със сигурност ще има тостове във ваша чест.“

За борбата за бъдещето

Сега „най-важното е съдбата на Русия“, а нейната защита е „свещен дълг на нашите предци и потомци“. „Винаги сме знаели, а днес отново сме убедени, че суверенното, независимо и сигурно бъдеще на Русия зависи само от нас, от нашата сила и воля!“

Борбата на Русия за нейните интереси и бъдеще ще бъде „вдъхновяващ пример за другите държави в стремежа им към справедлив многополюсен световен ред“.

Руснаците трябва да вярват, че страната им ще остане „велика и независима“ и „ще върви само напред и ще побеждава“.

Източници: ria.ru, ТАСС, glasove.com

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар