Путин готов за среща в Тръмп

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският президент Владимир Путин заяви, че е готов да се срещне с новоизбрания си американски колега във всеки един момент, като най-подходящо време за това би било след изготвянето на пълния кабинет на новата администрация във Вашингтон, предаде БГНЕС.

“Ние сме готови за разговор по всяко време, с нашата страна няма никакъв проблем. Но ми се струва, че сега е трудният етап по формирането на нова администрация и ние трябва да сме търпеливи и да изчакаме, докато това бъде направено”, каза Путин в интервю за японски медии.

Президентът каза също, че първо трябва да бъде ясно новото американско управление, то да встъпи в длъжност и чак след това да се говори за срещи.

Държавният глава припомни, че вече е провел един телефонен разговор с Тръмп веднага след неговата победа. Путин допълни, че за разлика от самия него, японският премиер Шиндзо Абе вече се е срещнал с Тръмп и би могъл по-добре да каже с какви впечатления е останал.

Путин също така заяви, че няма как Русия да не подкрепя идеята за нормализиране на руско-американските отношения, която новоизбраният американски президент неведнъж е засягал.

“Ние, разбира се, сме за това и както вече съм казвал публично, това няма да е проста задача, като се има предвид степента на деградация, в която се намират днес руско-американските отношения. Но ние сме готови да извървим нашата част от пътя”, повтори думите си Путин от своя реч преди време.

“Ние си даваме сметка, че през тези години се появиха немалко хора, които гледат скептично или да кажем – внимателно, на развитието на руско-американските отношения. Но основните, фундаментални интереси на САЩ и Русия изискват нормализирането на отношенията”, подчерта стопанинът на Кремъл.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар