Путин е на икономически форум в Петербург

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Слуховете за смъртта на руския президент Путин се оказаха силно преувеличени. Той откри икономическия форум в Петербург, на който ще се срещне с представители от над 100 държави. Участниците обаче се пазят в тайна, а регистрацията им е била анонимна. Според руските медии във форума участват бизнесмени от САЩ, Франция, Италия и Канада, но всички са останали анонимни, за да не пострадат от санкциите.

За разлика от тях публично ще се покажат почетните гости на форума –  президентът на Казахстан Касим-Шомарт Токаев, талибаните от Афганистан и представители на сепаратистите от Донбас. Египетският президент Абдел Фатаф ал-Сиси ще се включи с видео на поздравителна реч.

„Сегашната световна криза е причинена от дългогодишните грешки на западните държави, които несправедливо ни наложиха санкции. Тези санкции са причина за вълната на инфлация, за прекъсването на важни вериги на доставка и за силно покачване на бедността и дефицит на хранителни стоки“, пише в поздравителното съобщение на Путин до гостите.

Според руския президент Русия може да понесе санкциите на ЕС и САЩ. „Това положение ни предлага и нови перспективи“, казва той. „Русия е на успешен икономически път. 20-те години на 21-и век ще са години на икономически суверенитет, заявява още той.

Това, че стотици западни фирми напуснаха страната му, давало възможност на руски  предприемачи да запълнят вакуума.

„Така например „Макдоналдс“ вече е заместен от „Вкусно и точка“, а пред закусвалните му се извиват опашки“, посочва още той.

Мотото на форума в Петербург е „Нов свят – нови възможности“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар