Владимир Путин

Путин: Замяната на еднополюсния свят с нов световен ред е необратим процес

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Еднополюсният световен модел е оживелица и се заменя от нов световен ред, основан на признаването на суверенния път на развитие на всяка нация. Руският президент Владимир Путин изрази това мнение в поздравление, публикувано на уебсайта на Кремъл в понеделник по повод откриването на 7-ия Източен икономически форум.

„Основната тема на тазгодишната среща – „Към многополюсен свят“ – изглежда много актуална и значима. Остарелият еднополюсен модел се заменя от нов световен ред, основан на фундаменталните принципи на справедливостта и равенството, като се признава правото на всяка държава и нация да следва своя суверенен път на развитие“, каза той.

Президентът подчерта, че „именно в Азиатско-Тихоокеанския регион (АТР – бел. ред.) възникват мощни политически и икономически центрове, които са движещата сила на този необратим процес“. По думите му местни и чуждестранни политици и предприемачи, експерти и общественици ще обсъдят широк кръг от въпроси, свързани с перспективите за задълбочаване на търговското, инвестиционното, научното и хуманитарното сътрудничество.

VII Източен икономически форум ще се проведе във Владивосток на 5-8 септември 2022 г.

 Източник: ТАСС

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар