Путин

Путин: Западните елити забравиха докъде ни докараха нацистките претенции за световно господство

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Той отбеляза, че Москва иска да види бъдеще на мир, свобода и стабилност, а всяка идеология на превъзходство е отвратителна и неприемлива

В момента цивилизацията се намира в преломен момент. Срещу Русия отново се разгоря истинска война. Но ние дадохме отпор на международния тероризъм и ще защитим жителите на Донбас, като ще гарантираме и нашата сигурност. Това заяви в своята реч на Червения площад по случай Деня на победата – 9 май – руският президент Владимир Путин, предава “Труд”.

„Западните елити са забравили до какво доведоха нацистките претенции за световно господство. За Русия няма враждебни нации нито на Запад, нито на Изток. Срещу Русия отново е започнала война, но страната ще гарантира сигурността си”, каза още Путин.

Той отбеляза, че Москва иска да види бъдеще на мир, свобода и стабилност, а всяка идеология на превъзходство е отвратителна и неприемлива.

„Но западните елити говорят за своята изключителност, разиграват хората и провокират кървави конфликти, сеят русофобия и агресивен национализъм. Ние се гордеем с участниците в специалната военна операция. С всеки, който се сражава на първа линия, който под обстрел спасява ранени. Няма по-важно дело сега от вашата бойна работа. От вас днес зависи сигурността на Русия, от вас зависи бъдещето на нашата държава и народ. Вие с чест изпълнявате вашия воински дълг, като воювате за страната“, подчерта Владимир Путин.

Руският президент посочи, че Западът провокира конфликти и сътресения, унищожава ценности, за да продължи да налага своите правила, които всъщност са система на грабеж и насилие.

 

„Тяхната цел, и тук няма нищо ново, е да постигнат колапс и унищожение на страната ни, да зачеркнат резултатите от Втората световна война, окончателно да разбият системата на глобалната сигурност и международното право и да задушат всички суверенни центрове на развитие“, каза президентът.

По думите на Путин, противниците на Русия са забравили кой е победил „чудовищното глобално зло във Великата отечествена война“.

„Прекомерните амбиции и арогантността неизбежно предвещават трагедии. Точно по тази причина се случи катастрофата, която сега преживява украинският народ. Той стана заложник на държавен преврат и изградения на основата му престъпен режим от Запада, стана разменна монета в реализацията на западните жестоки и користни планове“, добави руският държавен глава.

Той заяви, че украинският народ е станал заложник на държавния преврат през 2014 г. и плановете на Запада.  Според президента на Руската федерация това е причината за катастрофата в Украйна.

Парадът бе открит от суворовците от Московското военно музикално училище „В. М. Халилов“, а преминаването на механизираната колона по традиция ще започне с емблематичния съветски танк Т-34.

 

Група знаменосци изнесоха флага на Русия и Знамето на победата на Червения площад, издигнато над Райхстага от войници от 150-та Идрицкая дивизия през 1945 г.

 

На централния подиум са руският президент Владимир Путин, лидерите на Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан – Никол Пашинян, Александър Лукашенко, Касим-Жомарт Токаев, Садир Джапаров, Емомали Рахмон, Сердар Бердимухамедов и Шавкат Мирзийоев, като както и ветерани и гости на събитието. Домакин на парада е министърът на отбраната на Русия генерал от армията Сергей Шойгу, събитието е водено от главнокомандващия Сухопътните войски генерал от армията Олег Салюков. След доклада на министъра за готовността за парада, държавният глава на Русия Владимир Путин започна речта си.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran



Коментари

Коментара











There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар