Путин

Путин: Западният глобалистки модел е обречен, всичко се движи в различна посока

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че има опити на западните глобалистки елити да се противопоставят на формирането на “многополюсен световен ред”.

Колкото и бенефициентите на сегашния глобалистки модел да се придържат към статуквото, той е обречен – геополитическите промени в исторически мащаб се движат в съвсем различна посока, каза още Путин в обръщението си към участниците и гостите на X Московска конференция по международна сигурност.

“Западните глобалистки елити”, се казва в обръщението, провокират хаос, подклаждат дългогодишни и нови конфликти, провеждат политиката на т.нар. сдържане и всъщност подкопават всякакви алтернативни, суверенни пътища за развитие.

“По този начин те се опитват с всички сили да запазят хегемонията и властта, които им се изплъзват от ръцете, опитват се да държат страните и народите в плен на един неоколониален по своята същност ред. Тяхната хегемония означава стагнация за целия свят, за цялата цивилизация, мракобесие и премахване на културата, неолиберален тоталитаризъм.

Путин обвини САЩ, че се опитват да удължат конфликта с Украйна. “По този начин те действат и при подклаждането на потенциални конфликти в Азия, Африка и Латинска Америка”, каза той. Путин обвини НАТО, че се придвижва на изток, изгражда военната си инфраструктура и превръща народа на Украйна в “пушечно месо”.Те се нуждаят от конфликти, за да запазят хегемонията си. Ето защо те подготвиха народа на Украйна за съдбата на пушечно месо, реализираха проекта “анти-Русия”, затвориха си очите за разпространението на неонацистката идеология и масовите убийства на жители на Донбас, снабдяваха и продължават да снабдяват киевския режим с оръжия, включително тежки.

“Специалната операция”, според Путин, е реакция на тези събития, която е била наложена “в пълно съответствие с устава на ООН”.

Очевидно е, че с подобни действия западните глобалистки елити се опитват, наред с другото, да отклонят вниманието на собствените си граждани от острите социално-икономически проблеми – спадане на жизнения стандарт, безработица, бедност, деиндустриализация – и да прехвърлят собствените си неуспехи върху други страни – Русия, Китай, които отстояват своята гледна точка, изграждат суверенна политика на развитие, а не се подчиняват на диктата на наднационалните елити, каза руският президент.

Путин нарече пътуването на Пелоси до Тайван “част от целенасочена стратегия за дестабилизиране на региона”. “Американската авантюра в Тайван не е просто пътуване на отделен безотговорен политик, а част от целенасочена стратегия на САЩ за дестабилизиране и хаотизиране на региона и света, нагла демонстрация на незачитане на суверенитета на други държави и на международните им задължения”, каза той.

Путин обвини Запада, че се опитва да “принуди независими държави да се подчинят на волята му, за да запази господството си и да паразитира”.

“Заедно със съюзниците, партньорите и съмишлениците си Русия ще усъвършенства съществуващите и ще създаде нови механизми за международна сигурност, ще укрепи своите въоръжени сили и други структури за сигурност, ще предприеме други стъпки за изграждането на един по-демократичен свят, в който са гарантирани правата на всички народи и културното и цивилизационното многообразие”, каза той.

 

Източник: dnes.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар