Путин: Западът се готви за нашествие в нашата земя

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Русия даде изпреварващ отпор на агресията и това беше единственото правилно решение“, заяви руският президент Владимир Путин в речта си преди парада в чест на 77-годишнината от победата на СССР във Втората световна война.

„Русия няма никога да се откаже от уважението към всички народи и култури, но Западът реши да отмени това“, каза Путин. „Западът зачеркна мъжеството и смелостта на онези, които извоюваха победата над фашизма“.

„НАТО не пожела да ни чуе. Алиансът имаше съвършено други планове и се подготвяше да нападне Крим. НАТО започна да присвоява прилежащите към нас територии, близо до нашите граници. Всичко говореше за това, че сблъсъкът с неонацистите ще бъде неизбежен“, обяви Путин.

Руският президент каза, че войските и доброволците в Донбас се „бият за родината, нейното бъдеще“ и обвини Запада, че се готви за „нашествие в нашата земя“.

Владимир Путин нарече НАТО „очевидна заплаха“ за Русия и подчерта, че „специалната военна операция“ е била необходима и е „правилното решение“.

Путин каза също, че държавата ще направи „всичко“, за да се погрижи за семействата, страдащи от загубите, причинени от операцията в Украйна.

„Смъртта на всеки войник и офицер е болезнена за нас“, заяви руският президент.

Той завърши речта си под аплодисментите на войниците на Червения площад. Последваха оръдейни салюти и изпълнение на руския национален химн.

В парада тази година в Москва участват 11 хиляди военни, а в състава на механизираната колона влизат 131 единици военна техника. Заради лошото време обаче бе отменена въздушната част от парада. В небето над Москва трябваше да прелетят 77 хеликоптера и военни самолета.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар