Владимир Путин

Путин: Западът се опитва да запази хегемонията, която се изплъзва от ръцете му, водейки света към стагнация

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Западът се опитва да запази изплъзващата се от ръцете му хегемония и води политика на ограничаване на всякакви алтернативни пътища на развитие. Това заяви във вторник руският президент Владимир Путин в обръщението си към участниците и гостите на X Московска конференция за международна сигурност, съобщава ТАСС.

“Глобалистките елити се опитват с всички сили да запазят хегемонията и властта, които им се изплъзват от ръцете, опитват се да държат страните и народите в хватката на неоколониалния ред. Тяхната хегемония означава стагнация за целия свят, за цялата цивилизация, мракобесие и премахване на културата, неолиберален тоталитаризъм“, добави Путин.

„Сега се формират контурите на многополюсен световен ред, все повече страни избират суверенен път“, каза Путин.

Според него колективният Запад целенасочено разрушава европейската система за сигурност.

„Очевидно е, че е възможно да се намали напрежението в света, да се преодолеят заплахите и рисковете във военно-политическата сфера, да се повиши нивото на доверие между страните и да се осигури тяхното устойчиво развитие само чрез радикално укрепване на системата на съвременния многополюсен свят. Геополитическите промени в исторически мащаб вървят в съвсем друга посока”, каза още Путин.

Коментари

Коментара













There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар