Путин за България: Една страна може да бъде или суверенна, или колония. Колониите нямат перспективи

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Владимир Путин е убеден, че в съвременния свят държавите могат да бъдат или суверенни, или колонии, няма междинна държава. Според него, ако една държава или група държави не могат да вземат суверенни решения, тогава това са колонии, а колониите нямат перспективи. Той отбеляза, че не иска да назовава конкретни държави, „за да не обиди никого“, но добави, че геополитическата борба винаги е съществувала, съобщава ТАСС.

„Светът се променя и то бързо. И за да претендира за някакъв вид лидерство, не говоря за глобално лидерство, но поне по някакъв начин, разбира се, всяка страна, всеки народ, всяка етническа група трябва да гарантира своя суверенитет“, каза руският президент на среща с млади предприемачи в четвъртък. „Защото няма междинно състояние: или страната е суверенна, или колония, независимо от името на колониите“, обясни той.

Според него колониите нямат шанс да оцелеят в тежка геополитическа борба. „Ако една държава или група държави не са в състояние да вземат суверенни решения, това вече е колония до известна степен и колонията няма исторически перспективи, шансове да оцелее в такава тежка геополитическа борба“, каза Путин. Той отбеляза, че не иска да назовава конкретни държави, „за да не обиди никого“, но добави, че геополитическата борба винаги е съществувала.

Владимир Путин определи демографията като основен приоритет и подчерта, че руснаците трябва да са повече и да са здрави. „Ако погледнете задачите, какви са задачите? Демография. Това е първата задача. Трябва да имаме повече хора и те трябва да са здрави“, каза той.

Русия няма да има затворена икономика, страната не възнамерява да се „огради с ограда“, каза още руският президент по време на срещата с млади предприемачи. „Що се отнася до „затворената“ икономика, както казахте. Искам да се върна към това още веднъж. Ние не сме имали затворена икономика. Тоест в съветско време, когато се откъснахме, създадохме т.нар. „желязната завеса“ – ние го създадохме със собствените си ръце. Няма да правим това сега“, каза Путин. Той подчерта, че Русия не възнамерява да „строи ограда“ около себе си. „Невъзможно е да оградим държава като Русия с ограда. И ние няма да строим такава ограда около себе си“, каза руският президент.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар