Путин за двореца, който Навални му приписа: Не е нито мой, нито на мои близки роднини! (ВИДЕО)

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на Руската федерация Владимир Путин заяви, че “дворецът” на брега на Черно море, който му се приписва в “разследването на Навални”, не е нито негов, нито на негови роднини, съобщава ТАСС.

“Не съм гледал филма, защото просто нямам такова свободно време, но разгледах видео подбора, който ми предоставиха моите помощници”, обясни президентът в отговор на въпрос, зададен му по време на видео среща със студенти.

“Нищо от това, за което се твърди, че е моя собственост, не принадлежи и никога не е принадлежало нито на мен, нито на мои близки роднини. Никога!”, категоричен бе Путин.

 

Държавният глава обясни, че чрез слуховете за неговия “дворец” в Геленджик се опитват да промият мозъците на руснаците.

 

“Тази информация се тиражира вече над 10 години. Сега намериха удобен повод и съшиха всичко на едно място и смятат с тези материали да промият мозъците на нашите граждани, пуснаха в интернет някакви филми, видеопрограми”, обясни президентът.  И си послужи с реплика от “12-те стола”: “Скучно, девочки?”

 

Филмът, озаглавен “Дворецът за Путин. Най-големият подкуп в историята”, твърди, че имотът струва 1,35 млрд. долара и е платен чрез участието на задкулисни приближени лица на руския президент от средите на олигарсите, които са се облагодетелствали от държавните богатства. Сред много посочени имена са Игор Сечин, шеф на руския петролен гигант “Роснефт”, и магнатът милиардер Генадий Тимченко.

 

Путин обърна внимание на студентите на факта, че по отношение на кое да е подобно недвижимо имущество трябва да съществуват някакви документи, данни за финансови транзакции, “поне някакви документи при нотариус – там трябва да са останали някакви следи, в нотариалните книги, в електронен вид”.

 

Имотът, разположен на южното черноморско крайбрежие на Русия – край Геленджик, е 39 пъти по-голям от Монако и разполага с прилежащи лозя на около 7000 хектара. Самият дворец е с имперски разкош, като на железния му портал се вижда същият царски герб с орела, който е украсявал портала на Зимния дворец в Санкт Петербург. В него има и екстри, които не са идвали на ума на руските императори, като подземно хокейно игрище, тъй като днешният държавен глава обича да играе хокей. Охраната му е възложена на държавната Федерална служба за сигурност (ФСБ).

Путин обясни, че никога не се е занимавал с бизнес, защото не му е интересно. Но като се оттегли, би се захванал с винарството, но не като бизнес, а като благородно занимание. “Имам съветник – Борис Титов, който е собственик на “Абрау Дюрсо” – голяма наша компания с добра история, стигаща чак до княз Голицин. Когато спра да работя, може аз да му стана съветник. Но не като бизнесмен, а като специалист в областта на правото”, каза още Путин.

 

Президентът също така нарече недопустими опитите да бъдат изтласквани напред деца по време на незаконни протести.

Според държавния глава отговорните политици не биха си позволили такива методи и незаконни акции.
А правоохранителните органи трябва да действат в рамките на закона по време на протестите, добави президентът.

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

 

Путин проговори за двореца: Не е нито мой, нито на мои близки роднини

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар