Камила Валиева

Путин за Камила Валиева: Такова съвършенство не може да се постигне нечестно

Свят, Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският президент Владимир Путин отбеляза постиженията на фигуристката Камила Валиева, които „не биха могли да бъдат постигнати нечестно“, предаде БТА.

Разбира се, цялата страна, феновете на фигурното пързаляне по целия свят бяха особено притеснени за Камила„,

каза държавният глава във вторник на церемонията по награждаването в „Кремъл“ на медалистите от Зимните олимпийски игри в Пекин.

„Тя погълна в таланта си всички най-трудни елементи на фигурното пързаляне, неговата пластичност, красота, сила и нежност, с труда си изведе спорта до върха на истинското изкуство.

Такова съвършенство не може да се постигне нечестно,

с помощта на някакви допълнителни средства, манипулации. Да, във фигурното пързаляне всички тези допълнителни средства не са необходими, ние сме с вас, защото разбираме ситуацията“, добави Путин.

Валиева получи разрешение от Спортния арбитражен съд (КАС) да участва на Игрите в Пекин 2022, въпреки че даде положителен допинг тест

от 25 декември за забраненото вещество „триметазидин“. Тя помогна на руснаците да спечелят златото в отборната надпревара миналата седмица и е фаворитка за титлата при жените.

Путин предложи по време на церемонията да поздрави фигуристката, която днес навършва 16 години.

„Все пак ще имам възможността да направя това допълнително“, каза президентът.

Валиева благодари на Путин за срещата със спортистите.

„За мен е голяма чест да получа награда от президента на Русия

на моя 16-и рожден ден. Благодаря ви, че обичате спорта, подкрепяте спортистите. Това е много важно за нас“, каза Валиева.

Говорейки като цяло за представянето на руските фигуристи в Пекин, държавният глава отбеляза, че „във фигурно пързаляне Русия има още един отборен златен медал“.

Според него, „технически сложните, артистични изпълнения

на Александър Галямов и Анастасия Мишина, Виктория Синицина и Никита Кацалапов, Марк Кондратюк и Камила Валиева не оставиха безразлични нито публиката, нито съдиите“.

„Слава Богу, съдийството в този смисъл беше обективно“, каза още руският президент.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар