Путин: Икономиката на Русия се развива по нов модел – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Икономиката на Русия се развива по нов модел, през второто тримесечие на годината се очаква значителен ръст на брутния вътрешен продукт. Това обяви президентът Владимир Путин на първата си среща с бизнеса след руското нахлуване в Украйна през февруари миналата година.

В речта си пред участниците в конгреса на Руския съюз на индустриалците и предприемачите Владимир Путин подчерта, че изтеглянето на западните инвеститори заради санкциите е шанс за руските компании да заемат освободените пазарни ниши. Според него ограниченията, които бяха въведени заради Крим през 2014 г., са довели до бурно развитие на селското стопанство в Русия.“Сега възможностите и перспективите за развитието на бизнеса са още повече и руският бизнес не трябва да ги пропусне. Току-виж някои от компаниите, които си тръгнаха, решат да се върнат”. 


Путин се обърна специално към представителите на едрия бизнес, като ги призова да не крият парите си в офшорни зони, а да инвестират в Русия.

“Отговорният руски предприемач е истински гражданин на Русия, на своята страна. Гражданин, който действа в неин интерес. Не крие активите си в офшорни зони. Регистрира компаниите си в нашата страна и не изпада в зависимост от чужди власти”. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар