Путин: Икономическият блицкриг срещу Русия не проработи

Путин: Икономическият блицкриг срещу Русия не проработи

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че страната му се справя добре въпреки западните санкции и че икономическият блицкриг срещу нея не е проработил, предадоха Ройтерс и ТАСС.

“Отново искам да подчертая, че Русия уверено се справя с външния натиск, а всъщност може да се каже с финансово-технологичната агресия от някои страни. Тактиката на икономически блицкриг, атаката, на която разчитаха те, не проработи – това вече е очевидно за всички, а също и за тях”, каза Путин на заседание по икономическите въпроси.Според него действията на неприятелските страни против Русия са непрофесионални, импулсивни и непредсказуеми.


“Виждаме, че действията на нашите, меко казано, недоброжелатели са в много отношения непредсказуеми и в последно време импулсивни. Те явно са непрофесионални, а оттам и импулсивни, което значи, че още повече трябва да действаме в нашата логика, да поддържаме инициативата”, заяви той.

По думите му е необходимо Русия не просто да реагира на каквито и да е неприятелски действия, а последователно да решава задачите, свързани със собственото ù развитие.

Путин не спомена нищо за отстъплението на руските войски в Североизточна Украйна.

Попитан дали президентът възнамерява да разпореди обща мобилизация в отговор на украинската контраофанзива, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отпрати въпроса към министерството на отбраната.

Засега Путин не е прибегнал до мобилизиране на руските резерви, които наброяват около 2 милиона души с военна служба през последните пет години. Предприемането на подобна стъпка би представлявало признание, че определяната от него като ограничена военна операция в Украйна всъщност представлява пълномащабна война и че тя се развива зле за Москва, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Докато руските сили отстъпваха в събота, Путин откри в Москва най-голямото виенско колело в Европа, а над Червения площад имаше заря по случай 875-ата годишнина от основаването на града.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар