Путин иска да постигне по-ниски газови емисии от ЕС

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че иска през идните 30 години общите нетни емисии на газове с парников ефект в Русия да бъдат по-ниски, отколкото в ЕС – цел, която той определи като трудна, но изпълнима, предаде Ройтерс.


12 щата настояха Байдън да забрани продажбите на бензинови коли до 2035 г.

Утре лидерът на огромната страна, богата на въглеводороди, която е четвъртият по големина емитент на парникови газове в света, ще изнесе реч на онлайн срещата на върха за климата, организирана от американския президент Джо Байдън, припомня БТА.

“През следващите 30 години акумулираните нетни емисии на парникови газове в Русия трябва да бъдат по-ниски, отколкото в Европейския съюз”, каза Путин пред висши служители и депутати в годишната си реч за състоянието на нацията.

“Това е трудна задача, като се имат предвид мащабите на нашата страна, нейните география, климат и икономическа структура. Абсолютно сигурен съм обаче, че тази цел, предвид научния и технологичния ни потенциал, е постижима”, добави руският президент.

ЕС се е ангажирал да намали емисиите повече в сравнение с повечето големи емитенти.

Икономиката на Русия зависи силно от износа на петрол, газ и минерални ресурси и в същото време натискът за борба с климатичните промени създава сериозни предизвикателства за Кремъл, отбелязва Ройтерс.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар