Владимир Путин

Путин: Може би трябва да помислим за ограничаване на износа на зърно

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският президент Владимир Путин предложи да се помисли за ограничаване на износа на зърно от Украйна за Европа, той ще обсъди този въпрос с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщава ТАСС. Той заяви това, говорейки в сряда на пленарното заседание на Източния икономически форум (EEF).

„Може би трябва да помислим за ограничаване на износа на зърно и други храни по този маршрут – от Украйна за Европа. Определено ще се консултирам с турския президент Ердоган по тази тема. В крайна сметка ние разработихме механизма износ на украинско зърно“, каза още Путин.

Руският президент Владимир Путин допълни още, че е уверен, че страната се справя с икономическата и технологична агресия на Запада.

„Русия се справя с икономическата, финансовата и технологичната агресия на Запада. Говоря за агресия, няма как да я нарека по друг начин. Валутата и финансовите пазари на Русия са стабилизирани, инфлацията намалява, нивото на безработица е на исторически минимум“, коментира Путин.

Според него „оценките и прогнозите за икономическата динамика, включително и от страна на предприемачите, са много по-оптимистични, отколкото бяха в началото на пролетта“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар