Путин Шойгу

Путин наблюдава стратегическите командно-щабни учения „Восток-2022“ (Видео)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Във вторник руският президент Владимир Путин наблюдава активната фаза на стратегическите командно-щабни учения „Восток-2022“ на полигона „Сергеевски“. Участниците в ученията отработиха проблемите по осигуряване на военната сигурност в Източния регион. Както съобщи по-рано прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, преди това Путин проведе закрита среща с военните, съобщава ТАСС.

Държавният глава наблюдаваше ученията от командния пункт, до него бяха министърът на отбраната Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия Валерий Герасимов.

Президентът пристигна там с яке в цвят каки. След като влезе в пункта, той отиде до мястото за наблюдение и зае стол в центъра на масата. Малко по-късно взе бинокъл за наблюдение. Успоредно с това държавният глава беше разказано за изпълнението на маневрите, характеристиките на оръжията.

Генерал-полковник Юнус-Бек Евкуров, заместник-министър на отбраната на Руската федерация, докладва по телефона за хода на ученията на началника на Генералния щаб. В същото време Путин, обръщайки се към Шойгу със смях, отбеляза: „Евкуров вижда всичко само той. Но той докладва на началника на Генералния щаб“. Герасимов, оглеждайки се, се засмя заедно с Путин и Шойгу и се върна към разговора с Евкуров.

Концепцията на маневрите „Восток-2022“ предвижда различни варианти за действия на междувидови и коалиционни групировки на войски в интерес на осигуряване на военната сигурност на Русия и нейните съюзници в зоната на отговорност на Източния военен окръг (ВВО). Ученията се водят от Герасимов. Военнослужещите тренират отбранителни и настъпателни операции на девет полигона: Бурдуни, Горячие ключи, Княз-Волконски, Лагунное, Сергеевски, Телемба, Успеновски и други, както и във водите и крайбрежните зони на Охотско и Морско море. Япония.

В маневрите участват 50 000 военнослужещи от 14 държави, над 5000 единици въоръжение и военна техника, включително 140 самолета, 60 военни кораба, катери и спомагателни кораби. Освен Русия в тях участват представители на Азербайджан, Алжир, Армения, Беларус, Индия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Лаос, Монголия, Никарагуа, Сирия и Таджикистан. От въоръжените сили на Руската федерация в маневрите участват органите на военното командване и войските на ПВО, част от силите на ВДВ, далечната и военнотранспортната авиация.

Ученията „Восток-2022“ се провеждат в съответствие с разпоредбите на Споразумението за укрепване на военното доверие от 1996 г. в граничната зона между Руската федерация, Република Казахстан, Република Киргизстан, Република Таджикистан и Китайската народна република.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар